Blogger'a En Çok Yorum Alan İçerikler Widget'ı Eklemek


Merhaba içerik üreticileri!

Bu yazımda; blogunuza nasıl En Çok Yorum Alan İçerikler Widget'ı ekleyeceğinizi anlatacağım. Adımları anlatmaya başlamadan önce dilerseniz bu widget'ı kullanarak neler elde edeceğimize bir göz gezdirelim:

1. İnsan psikolojisi; her zaman kendisini bir topluluğa ait hissetme odaklı çalışır. Bu tarz widgetlar ile özelleştirilmiş internet sitelerini ziyaret eden kullanıcılar; kendileriyle ortak ilgi alanlarına sahip diğer insanların görüşlerini merak ederler. Özelleştirilmiş widgetlar; kitle oluşturmak için atılabilecek en iyi adımlardan biridir.

2. Görsel tasarımın hakim olduğu siteler; yazı ağırlıklı sitelere oranla %100 daha fazla ziyaret ediliyor. Bu nedenle bu tarz widgetları düz yazı şeklinde sunmaktansa grafik şeklinde sunmak her zaman daha avantajlı.

3. Siteyi ziyaret eden kişiler diğer kullanıcıların en çok ne hakkında konuştuklarını merak ettikleri için bu tarz widgetlar aracılığıyla bağlanmış içerikler daha çok okunuyor.

En Çok Yorum Alan İçerikler Widget'ı Nasıl Eklenir?

1. blogger.com adresini ziyaret edin ve oturum açın.

2. Düzenlemek istediğiniz internet sitenizin başlığına tıklayın ve sağ tarafta bulunan Şablon sekmesine tıklayın. Açılan sayfada HTML'yi düzenle butonuna tıklayın.

3. Açılan editör penceresinde herhangi bir yere tıklayın ve Ctrl+F tuş kombinasyonlarını kullanarak arama kutusunu aktifleştirin.

4. Aşağıdaki kodu aratın:


5. Kodun hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırın.


Eğer </Group> etiketini bulamazsanız bu kodu aratabilirsiniz:


6. Şimdi aşağıdaki kodu aratın:


7. Bu kodun hemen üstüne aşağıdaki CSS kodunu yapıştırın:


8. Editörde yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve sağ köşedeki menüde bulunan Yerleşim sekmesine tıklayın. Gagdet Ekle menüsününden HTML/JavaScript Ekle eklentisini kurun. Kutunun içine aşağıdaki kodu yapıştırın:


9. AddUrlHere= bölümündeki url'yi kendi url'nizle değiştirin. Açıklama kısmının uzunluğunu değiştirmek isterseniz PostDescription,10 kısmındaki rakamı artırın/azaltın.

10. Daha minimal bir görünüm elde etmek isterseniz sekizinci adımdaki script'i bu script ile değiştirebilirsiniz:


Script'i değiştirdiyseniz url adresini tekrar değiştirmeyi unutmayın.

11. Yorumları sıralandırmak isterseniz yukarıdaki script'te bulunan bu kodu:


Bununla değiştirin:


12. Kaydet tuşuna basın. En Çok Yorum Alan İçerikler Widget'ının renklerini değiştirmek isterseniz; Şablon > Özelleştir > Most Commented > Renk Paleti adımlarını izleyebilirsiniz.

Takıldığınız herhangi bir nokta varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. İçeriği faydalı bulduysanız lütfen paylaşmayı unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder