Blog İçeriğini Başka Bir Blog'a Nasıl Taşırım?

Merhaba içerik üreticileri! Bu yazımda Blogger ve WordPress içeriğini başka bir bloga nasıl transfer edebileceğinizi anlatacağım.

1. Blogger'dan Başka Platforma

  1. blogger.com adresini ziyaret ederek oturum açın.
  2. İçeriğini taşımak istediğiniz blogun başlığına tıklayın.
  3. Sol taraftaki menüden sırasıyla Ayarlar > Diğer > İçeriği Yedekle seçeneğine tıklayın ve kaydedin.
  4. Kaydettiğiniz dosyayı yüklemek istediğiniz yeni platformun ayarlar sekmesinden upload edin.
  5. Upload başarısız oluyorsa platformların dosya uzantılarının uyuştuğuna emin olun.
2. Blogger'dan Blogger'a
  1. Yukarıdaki ilk adımı izleyin.
  2. Sol taraftaki menüden sırasıyla Ayarlar > Diğer > İçeriği İçe Aktar seçeneğine tıklayın ve Blogger dosyasını seçip aç tuşuna basın.
3. WordPress'ten Başka Bir Platforma


  1. WordPress hesabınızla oturum açın.
  2. Anasayfa (Dashboard) ekranındayken sol taraftaki menüde bulunan Araçlar (Tools) seçeneğine tıklayın ve açılan pencereden Dışa Aktar (Export) seçeneğine tıklayın. 
  3. Açılan sayfada Tüm İçerik (All Content) seçeneğine tıklayın. İçerikler (Posts), Sayfalar (Pages), İletişim Formları (Contact Forms) kutucuklarını işaretlemeyi unutmayın.
  4. Dışarı Aktarılan İçeriği İndir (Download Export File) yazısına tıklayın.
  5. İndirdiğiniz dosyayı yüklemek istediğiniz platformun sitesine giderek ayarlar sekmesinden import edin. Yükleme (upload) başarısız oluyorsa platformların dosya uzantılarının uyuştuğuna emin olun.

4. WordPress'ten WordPress'e

  1. WordPress hesabınızla oturum açın.
  2. Anasayfa (Dashboard) ekranındayken sol taraftaki menüde bulunan Araçlar (Tools) seçeneğine tıklayın ve açılan pencereden İçe Aktar (Import) seçeneğine tıklayın. 
  3. Açılan sayfada WordPress yazısına tıklayın.
  4. Açılan sayfada WordPress sizi WordPress Importer adlı eklentiye yönlendirecek. Sağ üst köşede bulunan Yükle (Install Now) yazısına tıklayın. Daha önceden bu eklentiyi kullandıysanız WordPress bu adımı gerçekleştirmenizi istemeyebilir.
  5. Açılan sayfada alt kısımda bulunan Eklentiyi Aktif Et & İçe Aktarmayı Çalıştır (Activate Plugin & Run Importer) seçeneğine tıklayın.
  6. Açılan sayfada Ara (Browse) yazısına tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosyayı seçin.
  7. Dosyayı yükle ve içe aktar (Upload File and Import) seçeneğine tıklayın.
  8. Yükleme tamamlandığında, WordPress yeni bir hesap oluşturmak isteyip istemediğinizi (create new user with login name seçeneği) sorucak. Hali hazırda kullandığınız bir hesap var ise (assing posts to an existing user seçeneği) onu seçebilir ya da yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
  9. Gönder (submit) seçeneğine tıklayın.

İçeriğinizi Blogger'dan WordPress'e yüklemek istiyorsanız, WordPress ana ekranındayken (Dashboard) Tools>Import>Blogger seçeneklerini kullanın. Devamında 4 numaralı başlıktaki adımları gerçekleştirin. WordPress'ten Blogger'a aktarım için ise Blogger > Ayarlar > Diğer > İçeriği İçe Aktar seçeneğini kullanınız.

Herhangi bir aşamada sorun yaşarsanız yorumlarda belirtebilirsiniz. Bu içerik umarım faydalı olmuştur. Lütfen paylaşmayı unutmayalım.




0 yorum:

Yorum Gönder