Yazı Tipi/Font Nasıl Değiştirilir?


Merhaba içerik üreticileri! Bu yazımda sitesindeki yazı fontunu değiştirmek isteyen Blogger kullanıcılarına yol göstermeye çalışacağım.

İçerik Dili

Sitenizdeki içerikler İngilizce yazılmış ise font seçme konusunda pek bir sıkıntı yaşayacağınız söylenemez. fonts.google.com adresini ziyaret ederek hoşunuza giden bir fontu seçebilirsiniz. Ancak içeriğiniz Türkçe dilinde yazılmış ise Türkçe karakter destekleyen font bulmanız gerekli. Sizler için dünya genelinde kullanılan ve Türkçe karakter destekleyen birkaç fontu derledim. Başlamadan göz atmak isterseniz bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Adımlar

1-) fonts.google.com adresini ziyaret edin ve kullanmak istediğiniz fontun sağ üst köşesinde bulunan + sembolüne tıklayın. Arama yapmak istiyorsanız sağ üst köşedeki search kutusunu kullanın.




2-) Bu örnekte Türkçe karakter desteği olan Basic fontunu aratacağım. + sembolüne tıkladıktan sonra aşağıda bir pencerenin belirdiğini göreceksiniz.




3-) Beliren pencerenin herhangi bir yüzeyine tıklayın.


4-) Açılan pencerede Customize sekmesine tıklayarak dilerseniz özelleştirme yapabilirsiniz. Bize gerekli olan kod, dikdörtgen içinde seçtiğim kısım. Bu bağlantıyı kopyalayın.


5-) blogger.com adresini ziyaret edin ve Google hesabınız ile oturum açın. Düzenleme yapmak istediğiniz sitenin başlığına tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfada önce Şablon, sonra Html'yi Düzenle seçeneklerine tıklayın.


6-) Html editör'ü yüklendiğinde, CTRL+F tuş kombinasyonlarını kullanarak arama kutusunu aktifleştirin ve googleapi kelimesini aratın.



7-) Sitenizdeki tüm fontların değişmesini istiyorsanız bütün linkleri, ilk adımda kopyaladığınız link ile değiştirin. Sadece belirli bir fontu (örneğin; başlık) değiştirmek istiyorsanız; kodları tek tek deneyerek hangisinin başlık, hangisinin içerik fontu olduğunu bulabilirsiniz. Aslında bu tarz kodlar footname gibi başlıklar ile belirtiliyor ancak gördüğüm kadarıyla tema tasarımcıları, temalarında değişiklik yapılmasını istemedikleri için bu belirteçleri gizliyorlar.


Umarım bu içelik birilerinin işine yaramıştır. Takıldığınız bir adım var ise yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder